سوشیال سیگنال به مجموع لایک ها ، نظرات، اشتراک گذاری ها، و تعامل کلی یک سایت و صفحه وب در پلتفرم شبکه های اجتماعی مختلف است. این سیگنالها توسط گوگل برای سنجش اینکه آیا یک صفحه وب ارزشمند است یا نه، در نظر گرفته می شود.
سوشیال مارکتینگ نوعی بازاریابی دهان به دهان است که از طریق اینترنت و ابزارهای آن قابل استفاده است .
از طریق این روش ، سایر افراد بصورت رایگان به تبلیغ تجارت خودشون می پردازند و باعث بهبود اعتبار کسب و کار شما می گردند .
اشتراک گذاری و لایک مطالب شما از طریق شبکه های اجتماعی موجب افزایش رنک شما در موتورهای جستجو می شود . در واقع سوشیال مدیاها یا همان شبکه های اجتماعی علاوه بر کمک کردن به برندینگ شما به افزایش ترافیک وب سایت شما نیز کمک می نمایند .
اساس کار شبکه های اجتماعی بر پایه تولید محتوای منحصر به فرد می باشد که هر چه این محتوا از نظر کاربر جالب تر و داغ تر باشد امکان پخش آن در شبکه های اجتماعی بصورت ویروسی افزایش می یابد .در واقع لایک و بازدید هرچه بیشتر آن محتوا ، برند شما را پر رنگ تر می کند .
فضای سوشیال مدیاها بدلیل رایگان بودن فرصت مناسبی را برای بازاریابی ایجاد می کند . در شبکه های اجتماعی هر چه تعداد لایک و بازدید شما بیشتر باشد امکان دیده شدن پست شما نیز افزایش می یابد و جالب است بدانید اشتراک گذاری پست نسبت به تعداد لایک آن پست اهمیت بیشتری دارد چون نشان می دهد که درجه اهمیت و جذابیت آن پست بالا بوده است .از طرفی impersson یا همان تععداد نمایش پست شما نشان می دهد که چه تعداد کاربر محتوای شما را دیده اند و همچنین تعداد کامنت ها نشان دهنده جذابیت محتوای شما برای کاربران می باشد.
شما در هر شبکه اجتماعی به موجب نوع آن شبکه باید فعالیت خاص آن شبکه را انجام دهید و در صورتی که این امر بصورت کاملا حرفه ای اتفاق بیفتد خواه ناخواه برند شما محبوب تر شده و موجب افزایش شهرت و اعتبار شما می گردد و در نهایت ترافیک بیشتری به سمت وب سایت شما ارسال می گردد.
پس تا اینجا متوجه شدیم شما از طریق سوشیال مارکتینگ می توانید بازدیدکنندگان سایت خودتون را با کمترین هزینه افزایش دهید .لطفا به این موضوع توجه کنید که هدف از ورود به شبکه های اجتماعی توجیه مشتری و برندینگ می باشد نه تبلیغات مستقیم و فروش محصولات و خدمات!بازدیدکنندگان شما بایستی برای خرید محصولات و استفاده از خدمات شما به جایی سر بزنند که قطعا آن جا وب سایت شما می باشد .
از جمله موفق ترین شبکه های اجتماعی می توان اینستاگرام را نام برد . موفقیت پلن های بازاریابی در اینستاگرام به قدری چشم گیر است که در حال حاضر هیچ شبکه اجتماعی ای در ایران به پای آن نمیرسد و این موجب گردیده که بازاریابی در اینستاگرام خود به یک نوع تخصص حرفه ای تبدیل شود .یکی از مزایای شبکه اجتماعی اینستاگرام این است که کاربران احساس خودشون را در همان لحظه نشان می دهند که این یک مزیت برای اجرای کمپین های بازاریابی در سوشیال مدیاها به حساب می آید .از طرفی فعالیت مردم ایران در حال حاضر در شبکه اجتماعی اینستاگرام از سایر شبکه ها بیشتر است و در نتیجه موجب می شود تا سیگنال های موثر تری برای کسب و کار شما ارسال نماید .
موتور های جستجو اهمیت خاصی به شبکه های اجتماعی می دهند از جمله سایر شبکه های اجتماعی به ترتیب اهمیت می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
1- فیس بوک
2- توییتر
3- یوتیوب
4- اینستاگرام
5- پینترست
6- لینکدین
فعالیت در این شبکه ها می تواند بصورت متنی یا اینفوگرافی یا ویدیویی باشد و این فعالیت می تواند به افزایش آمار بازدید وب سایت شما کمک شایانی نماید .البته این امر مستلزم تولید محتوای کاربردی برای کاربران می باشد .فضای سوشیال مدیاها فضای شناخت علایق و روحیات افراد می باشد لذا گوگل خودش را موظف میداند که به آن اهمیت بسیاری دهد لذا بحث سوشیال سیگنال ها در اینجا پررنگ تر می گردد.
خب تا اینجا با مطالب اولیه آشنا شدید .حال می خواهیم بررسی کنیم که چگونه با یک استراتژی صحیح بهترین سوشیال سیگنال را برای خودمون بسازیم .
نکته اول :
در ایران همانطور که قبل از این عنوان شد اهم فعالیت مردم در اینستاگرام می باشد پس این شبکه اجتماعی می تواند به خودی خود کمک شایانی به شما نماید و بعد از اینستاگرام شما زنجیره فعالیت خودتون را به ترتیب به روی توییتر ، فیسبوک ، یوتیوب و پینترست قرار دهید .
نکته دوم :
فعالیت بهینه در یک شبکه اجتماعی بسیار موثر تر از فقط حضور شما در تمامی شبکه ها می باشد .
نکته سوم :
برای شروع لازم نیست به سراغ تمامی شبکه های اجتماعی بروید ابتدا فعالیت خودتون را از اینستاگرام آغاز کنید .
نکته چهارم :
به مرور زمان بعد از هموار شدن بستر اینستاگرام شما می توانید فعالیت خودتون را در شبکه دیگری نیز آغاز نمایید و تا اینجای کار کلی پست آماده دارید که میتوانید حتی از آنها نیز برای معرفی برند خودتون در سایر شبکه ها استفاده کنید .
نکته پنجم :
به هیچ عنوان از ربات ها کمک نگیرید .الگوریتم های گوگل هر روزه به سمت بهتر و بهتر شدن در حال حرکت است و این هوشمند سازی باعث می شود دیر یا زود فعالیت فیک شما مشخص گردد و این امر باغث افت رتبه شما می گردد.
نکته ششم :
پستی که توسط انسان درج می شود خواه ناخواه بسیار باکیفیت تر از پستی است که توسط ربات درج می شود.÷
نکته هقتم :
مساله ای که پیش می آید این است که در صورتی که شما از ربات استفاده کنید و مثلا مطلبی که در سایتتان درج کردید 500 بار در فیسبوک به اشتراک گذاشته شود این سوال پیش می آید که چطور سایتی که هنوز بازدیدی نداره و اصلا در نتایج گوگل دیده نمی شود 500 با در فیس بوک مطالبش به اشتراک گذاشته شده !!!
نکته هشتم :
به بررسی حداقل 5 کسب و کار مشابه خود بپردازید و به نحوه پست گذاری آنها دقت نمایید سپس طبق معمول به آزمون و خطا بپردازید تا بتوانید نحوه پست گذاری که مطابق میل مشتریان شما می باشد را به دست آورید .
نکته نهم :
اولین و مهمترین راه برای دریافت سیگنال موثر تولید محتوای کاربردی و جذاب برای مشتریان شما می باشد و نحوه ارائه این محتوا برای هر صنفی متقاوت است .
نکته آخر :
در جذب سیگنال عجله نکنید اینکه شما بتوانید روزانه یک پست تهیه کنید که آن پست بازخورد بسیاری (لایک ، کامنت ، بازدید، اشتراک و ...) دارد خیلی بهتر است از آنکه بخواهید روزانه 10 پستی را بارگذاری کنید که اصلا دیده نشود .من بهتون پیشنهاد می کنم چرخ را دوباره اختراع نکنید برای شروع و تشکیل ذهنیت بر اساس رفتار سایر افراد در صنفتان رفتار نمایید و در طول مسیر ذهنیت خاص شما که منحصر به فرد برای بیزینس شخصی شما می باشد شکل می گیرد .
قاعدتا تا زمانی که به آزمون و خطا نپردازید نمی تونید بهترین مسیر را پیدا کنید و این را بدانید که هیچکس همانند خودتون نمی تونه دلسوز زمان و هزینه و بیزینس شما باشه .
منبع: اینجا
- ۹۸/۱۰/۳۰